ro en

 

Ultimele articole :

Modul de recenzare a articolelor stiintifice pentru includerea lor in revista "Management in sanatate"

 

Pentru publicarea in Revista Management in Sanatate, toate articolele stiintifice primite la redactie (pe adresa de e-mail revista@snspms.ro si/sau direct la persoanele de contact) de la autori din tara si din strainatate sunt supuse procedurii de recenzie, procedura efectuata de catre o echipa de experti in domeniul sanatatii publice si managementului sanitar (cadre universitare cu specialitatea SP si MS, cercetatori stiintifici).
Rolul recenziei articolelor este de a evalua continutul articolului dpdv al relevantei, validitatii, noutatii si responsabilitatii stiintifice din partea autorilor.

In prima etapa se analizeaza, de catre colectivul de redactie, modul de respectare a recomandarilor de tehnoredactare pentru autori si incadrarea continutului in domeniile stiintifice abordate in cadrul revistei, in cazul nerespectarii acestora, articolul este inapoiat autorilor pentru remedierea neregulilor constatate (cu argumentare si recomandari).

In a doua etapa, articolele ce au primit confirmarea de acceptare de catre colectivul redactional sunt repartizate de catre redactorul sef spre evaluare la doi recenzori, unul din institutie (membru al colectivului stiintific al revistei) si altul din afara acesteia (experti in domeniul SP si MS), iar in unele situatii, pentru aceasta activitate, sunt solicitati si alti specialisti.

in aceasta etapa de recenzie, identitatea autorilor nu se face cunoscuta evaluatorilor.

Rezultatele evaluarilor sunt transmise redactorului sef, iar articolele ce au primit aviz favorabil din partea recenzorilor devin propuneri pentru cuprinsul orientativ al numarului respectiv.
in cazul articolelor care nu corespund standardelor si exigentelor stiintifice, recomandarile expertilor care au recenzat articolele sunt transmise autorilor in vederea remedierii aspectelor constatate. Daca acesti autori refac in mod corespunzator si in timp util articolele transmise, acestea sunt reintroduse in procesul de evaluare descris mai inainte.
Pentru articolele stiintifice care au primit acordul de publicare in urma procesului de recenzie, se poarta corespondenta cu autorii articolelor stiintifice in vederea definitivarii acestora si accesului spre publicare (se vor lua in considerare observatiile recenzorilor).

Propunerile articolelor definitivate si care au primit aviz favorabil vor fi transmise Comitetului stiintific care analizeaza si stabileste articolele ce fac obiectul aparitiei viitorului numar al revistei.
Colectivul redactional va coordona aparitia si difuzarea revistei.